Resepi Minuman Penggalak Susu Badan! Kos Bawah Rm20, Susu Pun Banyak
| | |

Resepi Minuman Penggalak Susu Badan! Kos Bawah Rm20, Susu Pun Banyak

Resepi Minuman Penggalak Susu Badan! Susu badan kurang! apa nak buat ni? dah macam-macam ikhtiar tapi susu masih sikit, perlu ke aku topup susu formula? Sudah menjadi impian setiap wanita yang bergelar IBU untuk menyusukan anak tanpa bantuan susu formula. Selepas bersalin, ramai ibu yang masih membiasakan diri untuk menyusukan anak, terutama kepada ibu yang…

Susu Badan Kurang? Kaji Punca Dan Amalkan 7 PETUA ini! Gerenti Susu Meriah
| | | |

Susu Badan Kurang? Kaji Punca Dan Amalkan 7 PETUA ini! Gerenti Susu Meriah

IBU STRES SUSU BADAN KURANG, ANAK MENGAMUK KEHAUSAN! KETAHUI PUNCA DAN CARA MENGATASINYA! Alaaaa.. baru sebulan menyusukan anak, susu makin kurang dan takda! anak asyik merengek..stresnya! perlu ke aku bagi susu formula? Jangan dulu! kalau belum iktiar apa-apa, jangan terus putus asa dan buat keputusan terburu-buru. Kaji dulu dimana silapnya sampai susu kita kurang dan…

5 Kesakitan Isteri Selepas Bersalin! SUAMI WAJIB BACA.
| | | | | |

5 Kesakitan Isteri Selepas Bersalin! SUAMI WAJIB BACA.

5 KESAKITAN ISTERI SELEPAS BERSALIN. TAKE NOTE SUAMI! Ramai ibu trauma dengan kesakitan selepas bersalin. Melahirkan anak BUKAN MUDAH. Suami WAJIB ambil tahu tentang kesakitan yang mereka alami. Ramai wanita bersalin diuji dengan pelbagai kesakitan. Ada isteri yang mengharungi sakit sebelum bersalin berhari-hari. Ada juga yang melalui sakit berjam-jam lamanya, sampaikan terpaksa induce @ paksa…

Pakar penyusuan kongsi 12 tips meriahkan susu ibu ketika puasa

Pakar penyusuan kongsi 12 tips meriahkan susu ibu ketika puasa

Baca ikrar ini dulu ya wahai ibu yang hebat. Susu ibu saya banyak, Bukan saja banyak, malah melimpah ruah, Bukan saja melimpah malah terlalu cukup untuk anak anak saya, Walaupun berpuasa, saya tetap kuat dan dan terus menyusukan anak anak saya. Set mind – susu ibu kita melimpah Ya! Kita adalah siapa dan apa yang…

5 Cara Hadapi Masalah Susu Ibu Tak Keluar Ketika Pantang. Rugi Kalau Tak Tahu Teknik Ini
|

5 Cara Hadapi Masalah Susu Ibu Tak Keluar Ketika Pantang. Rugi Kalau Tak Tahu Teknik Ini

Percayalah wahai ibu, susu ibu yang tuhan anugerahkan pada tubuh kita ini takkan pernah kering. Selagi ibu tahu bagaimana mahu merangsang pengeluarannya. Betul, ada ketikanya mommy akan berhadapan masalah susu ibu tak keluar tu. Jangan bimbang, jangan stress ya mommy…. Sebab tekanan pun boleh jadi penyumbang susu tak melimpah… Sebab itu usually mommy muda kena…

Lelaki Jangan Buka Link Ini! Gara GaraTerlalu Perit Sakit Bengkak Susu, Ibu Nyaris Bunuh Anak!

Lelaki Jangan Buka Link Ini! Gara GaraTerlalu Perit Sakit Bengkak Susu, Ibu Nyaris Bunuh Anak!

Assalamualaikum sis… tolong kongsikan kisah ini di 9bulan10hari. Janganlah sesiapa buat apa yang saya buat pada baby Nuar. Gara-gara BENGKAK SUSU ini saya nyaris bunuh anak saya guna bantal. Kegilaan apa ini? Meroyan ka? atau dihasut Syaitan Iblis. Sanggup saya melakukan anak saya macam tu.. Mana perginya kasih sayang saya sebagai seorang ibu?? Semuanya gara…

Ayah… Tolong Selamatkan Ibu & Saya…
| |

Ayah… Tolong Selamatkan Ibu & Saya…

Nak pertahankan tempoh menyusu memang tak mudah… Kadang, seorang isteri pun tak mampu nak pertahankan hak anak disebabkan orang sekeliling… Sebab tu seorang suami pun perlu ada imu penyusuan…. Tak mudah seorang ibu meneruskan tempoh penyusuan 2 tahun… Ini kisahbenar yang ibu ayah perlu alert. “Abang, cepatlah ambik sayaaaa. Saya nak balik rumah kitaaa…..” Assalamualaikum…

Realiti Kehidupan Breastfeeding Mom
|

Realiti Kehidupan Breastfeeding Mom

Pemalas! Bangun lewat…phew..Sayang2,mak cik2,hakak2..seorang ibu yang breastfeeding¬†anak sepenuh masa bukan sengaja nak bangun lewat tau..ok storynya begini,si ibu bangun subuh,pastu niat berkobar2 nak buat itu buat ini..tetiba unluckily baby comel terjaga..mulut nganga nangis2..mata pejam..meaning dia tak nak bangun lagi tp dia nak nenen..maka si ibu pun nak tak nak kena la baring smbil susukan baby..eh…

Ibu, Ayah, Saya Nak Susu Ibu, Jangan Bagi Saya Air, Nanti Saya Sakit
|

Ibu, Ayah, Saya Nak Susu Ibu, Jangan Bagi Saya Air, Nanti Saya Sakit

Dilema Ibu Menyusukan Anak. Sabar Ya Ibu. Makcik bawang : “Tengahari panas lit-lit macam ni, bagi la anak tu minum air masak. Kesian budak tu dahaga.” Ibu : “Makcik, misi cakap tak boleh bagi minum air masak. Bagi susu badan je.” Makcik ¬†bawang : “Jangan duk dengar cakap misi tu. Itu tak boleh, ini tak…